Audre Lorde: Litani për mbijetesën

Audre-Lorde-image-1-1250x600

Litani* për mbijetesën

***

Kur dielli lind kemi frikë se,
gjatë s’do mbetet.
Kur dielli perëndon kemi frikë se,
në mëngjes s’do lind .
Kur barkun plot e kemi frikësohemi nga,
mostretja.
Kur barkun bosh e kemi frikësohemi se,
mos s’do hamë kurrë?
Kur na dashurojnë kemi frikë se,
do zhduket dashuria.
Edhe të vetëm kur jemi, kemi frikë se,
kurrë s’do kthehet dashuria,
dhe kur flasim kemi frikë se,
s’do dëgjohen fjalët tona,
e as pranohen.
Por kur jemi të heshtur,
ende kemi frikë.
Prandaj më mirë të flasim,
duke kujtuar se,
s’u menduam kurrë për të mbijetuar.

*Litani – Formë e lutjes që përbëhet nga seri të lutjeve, secila e ndjekur nga një e pandryshueshme; Përsëritje e mërzitshme;

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s