Eroll Gashi: I nëpërkëmbur, i pangrënë

Banksy-in-New-York10I nëpërkëmbur, i pangrënë

Ti nuk shtypesh në qiej,
ty në tokë të qihet nëna.
Nën pika strehash pasanike
duke nuhatur erë nga brenda

Stinët nuk janë tuat.
Ato ty njësoj të zënë.
Por kur do vijë stina e jote,
o i nëpërkëmbur, o i pangrënë ?!

Nxjerri plubmat nga plagët e kalbura,
dhe drejtojë për nga kanë ardhur.
O lufto, o arrtisu
drejt plagëve që nuk kanë të ndalur!

Pejë, 01.04.2014

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s