Arundhati Roy: Pashë një ëndërr


Të duash. Të të duan.

Të mos harrosh kurrë parëndësinë tënde

Të mos mësohesh kurrë me dhunën e patregueshme

Dhe me vulgaritetin e jetës përreth vetes.

Të kërkosh gëzimin në vendet më të trishta.

Të ndjekësh bukurinë në strofullin tënd

Mos e thjeshto kurrë atë që është e komplikuar

Apo të komplikosh atë që është e thjeshtë.

Të respektosh forcën, por kurrë pushtetin

Përtej të gjithave, të vështrosh.

Të provosh të kuptosh.

Për të mos ulur kurrë vështrimin.

Dhe kurrë, kurrë, të mos harrosh.
Arundhati Roy

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s