Khalil Gibran: Mbi bijte


Femijet tuaj s’jane tuajet.

Ata jane bijte dhe bijat e deshires se jetes per vetveten.

Ata vijne permes jush, por jo prej jush.

E ndonese jane me ju, s’ju perkasin.

Mund t’u jepni dashurine, por jo mendimet tuaja,

pasi ata kane mendimet e veta.

Mund t’u strehoni trupat, por jo shpirtrat,

se shpirtrat u banojne ne shtepine e se nesermes,

ku ju s’mund te shkoni, as nder enderra.

Mund te perpiqeni te jeni si ata,

po mos luftoni t’i beni si vetja,

se jeta nuk ecen se prapthi e as zvarritet me te djeshmen.

Ju jeni harqet prej te cileve

bijte tuaj leshohen para si shigjeta.

Harketari sheh shenjen mbi shtegun e pafundesise

e ju perkul megjithe fuqine

qe shpejt e larg T’i shkojne shigjetat.

Qofte perkulja ne dore te Harketarit per gezim:

se sic Ai e do shigjeten fluturuese,

ashtu e do dhe harkun e qendrueshem.

 

Khalil Gibran, “Profeti”.

Advertisements

One thought on “Khalil Gibran: Mbi bijte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s