Pier Paolo Pasolini

light-tunnel

Them se ështe e rëndësishme që brezat e rinj të edukohen me vlerën e humbjes.
Më sipërmarrjen e saj.
Me njerzillëkun që zë fill prej saj.
Me ndërtimin e një vetëdijeje të gatshme për të ndier përbashkësinë e të pasurit të njëjtin fat, në të cilin mund të dështosh dhe t’ia nisësh sërish pa qenë e thënë që vlera dhe sqima të preken assesi.
Të mos shndërrohesh në një bërrylaxhi shoqëror, të mos shkelësh mbi trupin e tjerëve vetëm e vetëm që të mbërrish i pari.
Në këtë botë fitimtarësh të shpifur dhe të pandershëm, që ua hedhin hendeqeve me përfitime, të njerëzve që fryhen, që zaptojnë pushtetin, që grabisin të tashmen, të mos flasim pastaj për të ardhmen, e të ndrydhurve për sukses, të paraqitjes, të shpërfytyrimit.
Para kësaj antropologjie të ngadhënjyesit, unë parapëlqej shumë më tepër atë të humbësit.
Një ushtrim ky që ia dal mbanë më së miri.
Dhe më pajton me atë shenjtëri të pakët që zotëroj.

Pier Paolo Pasolini

Shqipëroi: Edon Qesari

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s